cataloog

 

    toon alles

 

Salvia Abi

 
  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Leuke nieuwe microphylla-type verkregen van onze 'Salvia' vrienden Phill en Maggie uit Engeland. Mooie verzorgde plantbouw. (-8C tot -12C)

Salvia African Sky

 

  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Bloeirijke hybride uit N.-Zeeland. Vermoedelijk een kruising tussen S. scraba en S.chamelaeagnea. Geeft een massa aan paarsblauwe bloemen. Verdraagt droogte en heeft een aromatisch blad. Zorg voor een goede drainage. Winterhard tot -10C.

Salvia Alegria

 

  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Hybride uit zaad tussen Salvia microphylla en Salvia dichlamys gevonden door onze vriend Rolande Uria. De bloemen lijken op deze van S. dichlamys en heeft het blad van een microphylla. Vermeerdert ook met ondergrondse rhizomen. Bloeit van mei tot de vorst. (-8C tot -12C)

Salvia Alma

 

  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Gevonden zaailing uit Salvia chiapensis door Robin Middleton. Heeft lange bloemaren en paarsblauwe bloemen lijkend op S. Indigo Spires. Niet Winterhard.

Salvia altimitrata

 

  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Is synoniem voor Salvia lasiantha.

Salvia Amarillo

 

  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Zuivergele microphylla -type gevonden uit EIGEN vermeerdering. Verbeterde selectie uit Savlia greggii 'Sungold'. Heeft een sterkere plantbouw en steverige takken. Ononderbroken bloei van mei tot eind oktober. (-8C tot -12C)

Salvia amarissima

 

  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Niet winterharde struikachtige afkomstig uit Mexico en Guatemala. Staat het liefst op een niet te droge halfschduwrijke plaats. Wordt ongeveer 1 meter en opvallend zijn de 2 witte lijnen in de blauwe bloem. Geeft veel zaden en stekt ook makkelijk.

Salvia Amber

 

  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Deze hybride van S. glutinosa x S. flava is van de Nederlandse kweker Brain Kabbes. Mooie en sterke compacte plant. Zeer bloeirijk en vorstbestendig tot -10C.

Salvia Amena

 

  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Ongelooflijke prachtige hybride uit S. cacaliifolia en S. sagitata. Is een steriele plant die je makkelijk kan stekken. De unieke blauwe bloemkleur en de 6 maanden lange bloei maken van deze salvia een prachtige potplant. Moet niet gesteund worden. Toevallig ontdekt door Rolando Uria uit Argentinie.

Salvia amethystyna ssp. ampelophylla

 

  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Volledig nieuw voor het Europese vasteland. Grote vorstgevoelige salvia uit Venezuela en Colombia die 1.5m wordt. Heeft een van de grootste driehoekvormige bladeren van alle salvia's en zijn welriekend met aan de onderkant zijde-achtige haartjes. Violetblauwe bloemen met witte vlek op de onderlip in grote bloemkransen op lange bloemaren.

Salvia Amistad

 
  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Een compacte hybride afkomstig uit Argentinie, die zonder twijfel de beste introductie is sinds jaren. Deze ongelooflijk mooie salvia is toch winterhard, want hij heeft de langdurige vorst van 2012 in onze tuin doorstaan.Bloeit tot de vorst, ook in potten.(-8C tot -12C)

Salvia amplexicaulis

 

  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Vaste plant uit de Balkan. Verwant met S.nemorosa, maar verschilt doordat de bladeren de bloemstengels 'omhelzen'. De plant kan tot 1.20m worden en de lange bloemaren zijn voor een heel lange periode in de zomer bedekt met kleine violetblauwe bloempjes. Prachtplant voor de zonnige border. (-15C)

Salvia Anthony Parker

 

  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Bloeirijk compact struikje gewonnen uit een kruising van S. leucantha 'Midnight' met S. elegans. Deze hybride gevonden in Z.-Carolina heeft lange spitse bloemaren en verdraagt slechts een paar graadjes vorst.

Salvia Arenal

 

  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Nieuwe microphylla-type met kersrode bloemetjes die bloeien van mei tot de vorst. (-8C tot -12C)

Salvia arenaria

 

  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Afkomstig uit Zuid-Brazilie. Mooie verzorgde plant met lange bloemaren. Heeft rode bloemen die een roze schijn vertonen. Opvallend is de paarse onderkant van het blad en de paarse nerven.Vermoedelijk niet winterhard, maar wordt nog getest.

Salvia argentea

 

  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Vaste plant afkomstig uit Zuid-Europa. Opvallend groot, zilvergrijs, behaard blad waar slakjes dol op zijn. Hij groeit als een tweejarige die eerst een geweldig bladrozet maakt om dan het volgend jaar een luchter met grote, zuivere witte bloemen te vormen. Verwijder de meeste uitgebloeide bloemen voor zaadvorming, zo verleng je de verdere levensduurte van de plant voor de volgende jaren.

Salvia arizonica

 

  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Vaste plant uit Arizona en Mexico. Lijkt op S.forreri%3B maar verschilt van deze door het driehoekig en zaagvormig blad. Hij is ook groeikrachtiger en verspreidt zich via ondergrondse rhizomen. Over het algemeen winterhard (-8C tot -12C) en bij wat lichte bescherming aan de voet en droge doorlatende bodem, komt de plant in het voorjaar terug op.

Salvia atrocyanea

 
  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Vaste inheemse plant uit Argentinie. Plantbouw is architecturaal door zijn lange verspreide bloemtakken. Donkerblauwe bloemen met langgroene bloemkelken. Op z'n best in de maand oktober. Behoorlijk winterhard (-8C), mits doorlatende grond. Vormt ondergrondse wortelknobbeltjes die naast de stam in de lente uitkomen.

Salvia aurea 'Kirstenbosch'

 

  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Zilvergrijze aromatische groenblijvende struik uit Z.-Afrika met roestbruine bloemkleur. De groene kelkblaadjes veranderen roodkleurig. Vroege bloei tot midden in de zomer. Hoogte ongeveer 80cm en verdraagt lichte vorst dus ook in potten binnenhalen!

Salvia aurita

 

  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Halfwinterharde heester (-6C) uit Z.-Afrika die verschillend en spectaculairder is dan S. scraba. De bloemen komen eerst wit om dan vervolgens een lichtblauwe tint te krijgen. Zonminnend, maar verdraagt ook wat schaduw. De rechtopgaande takken kunnen in n seizoen wel 1 m hoog worden. Bloeit tot de vorst. Verdient soms wat meer aandacht !!!

Salvia austriaca

 
  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Origine uit Centraal- en Oost-Europa. Vormt een groot bladerenrozet die in de lente lange bloemaren krijgen van wel 90 cm. Makkelijke vermeerdering uit zaden, en de plant bloeit pas in het 2de jaar. Witte bloemen met een lichtgele schijn. Verlangt een droge en doorlatende standplaats. Winterhard !

Salvia Autumn Moon

 

  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Prachtige nieuwe microphylla introductie van de Suncrest Nursery uit California. Sterk en rijkvertakkende plantbouw met opvallende tweekleurige bloem.Aanrader!! Verlangt doorlatende grond. Ook leuk in potten. Winterhard tot -12C.