cataloog

 

    toon alles

 

Salvia wagneriana x involucrata

 

  HOOGTE 125cm- 150cm
KLEUR roze
BLOEI 02 - 05
STANDPLAATS halfschaduw-zon
VORSTBESTENDIG nee
     
Meer informatie:   Spectaculaire plant uit Guatemala en Costa Rica. Daar groeit hij op zo'n 1500 m en daarom staat hij hier bij ons het liefst op een warme en vochtige plaats, maar dan ook weer niet in de brandend zon. Duidelijke eigenschappen van involucrata qua blad en bloemvorm. Het uiteinde van de bloem verloopt naar zeer lichtroze tot wit. Niet winterhard.

Salvia Waverly

 

  HOOGTE 100cm - 125cm
KLEUR wit-zachtlila
BLOEI 07 - 10
STANDPLAATS halfschaduw-zon
VORSTBESTENDIG nee
     
Meer informatie:   Uit California. Heeft Salvia leucantha als een van de ouders. De bloemen zijn wit met een zachte lila tint. Opvallend zijn de donkerbruine schutblaadjes. De donkergroene blaadjes zijn glad, blinkend en groenblijvend. Hij is een krachtige en sterkopgaande groeier die als solitair in de kas moet overwinteren. Is een steriele plant die gemakkelijk vermeerdert door stek. Niet winterhard.

Salvia Wendy's Wish

 
  HOOGTE 50cm - 75cm
KLEUR magentaroze
BLOEI 06 - 11
STANDPLAATS halfschaduw-zon
VORSTBESTENDIG nee
     
Meer informatie:   Deze nieuwe hybride is met wat geluk als zaailing gevonden in de tuin van Wendy Smith (Australie). De lange magentagekleurde bloemen zijn gevat in roze-bruine schutblaadjes. De stengels en de onderkant van het blad zijn roodgekleurd Compact, sterke plantbouw. Niet winterhard.